21:31:56/

sybeskrivning

Allmänt / 2008-12-02
Detta är en mycket lättsydd kjol, så alla kan göra den, utan något speciellt mönster. Det är bara att följa min beskrivning som det bara är att fråga om ifall ni har några funderingar!

1. Börja med att klippa ur två rektangelformade tygbitar med måtten 100x50. Tänk på att bredden, på tygstycket, längden på kjolen, ska vara önskad längd + 6 centimeter.

2. För bäst resultat, sy sicksack runt kanterna, så att det inte fransar sig.

3. Lägg ihop de båda tygbitarna med avigsidorna mot varandra.

4. Sy ihop de med en centimeter från kanten på kortsidorna.

5. På den övre kanten av kjolen ska du sy en kanal, där resåren ska sitta. Du viker ned 4 cm från kanten och nålar. Anpassa bredden efter resår. 4 centimeter brukar vara lagom, men du måste ju anpassa om du valt smalare eller tjockare än "normal bredd".

6. Efter det syr du raksöm, så att det sitter ihop.

7. Längst ned på kjolen ska du vika upp två centimeter, en centimeter i taget. Det är för att den ska bli mer vippig. I detta läge kan du även anpassa om du vill ha det längre/kortare. Du viker upp en centimeter och stryker för att det ska bli lättare, sedan viker du upp en centimeter till nålar.

8. Du ska nu sy en raksöm runt hela nederkanten, så att fållen håller sig.

9. Sist ska du på övre kanten, sprätta upp en liten bit så att resåren får plats. Tips! Sätt fast en säkerhetsnål i resåren fram och sätt även fast den i kjolen. Annars kommer det inte bli lätt.

10. När du dragit igenom resåren så känner du så att den sitter lagom i midjan, syr sicksack några gånger över resåren och syr igen öppningen igen, det kommer inte att synas sedan så att det blir fint är inte det viktigaste.

11. Klipp bort trådar.

12. Klar!


Kommentarer
Postat av: Anonym

awesome! ska testa mig på det snart :)

2008-12-02 @ 23:14:36
Postat av: Josefine

svar: vad roligt :D

2008-12-03 @ 06:34:03
URL: http://essymariajosefine.blogg.se/
Postat av: elle

jag har stilmallen fashion från början, där har ajg sedan bytt sida på menyn:) när man har den mallen är det jättelätt att sätta in en header.pusss

2008-12-03 @ 17:25:57
URL: http://typisktelle.blogg.se/
Postat av: Rohan

Vilken bra beskrivning! Perfekt för oss som inte är så bra på att sy :)

2008-12-04 @ 16:10:44
URL: http://rohans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0